T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Yenihayat İlkokulu

Yenihayat İlkokulu

Telefon
03123112212
Belgegeçer
.
WEB
https://yenihayatilkokulu.meb.k12.tr
Adres
Kale Mahallesi,Sevinç Sokak No1 Altındağ/ANKARA
Vizyon
*Öğretmenin temel ihtiyaç kabul edildiği, *Okuldaki tüm insanların her gün daha iyiyi ulaşmak için çalıştığı, *Her bireyin kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir geleceğe yönelebildiği, *Öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı, *Çalışanların hizmetlerinde kendinden emin olduğu, *Kendi haklarına bilen,başkalarının haklarına saygılı, *Yaşadığı topluma duyarlı, *Bireylerin kendiyle barışık olduğu, *Yaşama sevincine sahip olan, *Özgürlükçü ve yeni fikirlere açık, *Demokratik,laik,hukukun üstünlüğüne inanan bireylerin var olduğu bir kurum olmak.
Misyon
1. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası doğrultusunda hareket eden, 2. Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkan, 3. İnsan Haklarına saygılı, 4. Ülkemizin geleceğini şekillendiren ve ülke geleceğinde söz sahibi olabilen, 5. Ülkemiz ve yaşadığımız dünyanın barışı için çabalayan, 6. Olaylara nesnel ( objektif ) bakış açısı ile yaklaşabilen, 7. Araştıran, inceleyen, sorgulayan, sorumluluk sahibi olan, 8. Çevresiyle iletişim kurabilen, 9. Çevreci, sporu ve sanatı seven, 10. Dürüst, özgür ve kendine güvenen, bireylerden oluşan bir toplum düzeni için çalışmaktır.
Başarılar
ATLETİZM İLÇE BİRİNCİSİ 2011/2012
Öğretmen :12
Öğrenci :142
Derslik :10
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :1
Müzik Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3096
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Saatler
8:50-14:35
Isınma
DOĞAL GAZ
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
OKULUMUZ ETNOGRAFYA MÜZESİNE 500 METRE,ULUS HEYKELE 2000 METRE MESAFEDEDİR.AYRICA OKULUMUZA ULAŞIM NUMUNE VEYA İBN-İ SİNA HASTANESİ,ALTINDAĞ BELEDİYESİ İSTİKAMETİNDE 1000 METRE KALE TARAFINDADIR.HERHANGİ BİR ULAŞIM ARACI BULUNMAMAKTADIR.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
OKULUMUZ ANKARA KALESİ SAAT KULESİ TARAFINDA TARİHİ BİR YERDEDİR.ASLANHANE CAMİSİ,AHİ ELVAN CAMİSİ VE ANKARA KALESİ BÖLGEMİZİN TARİHİ YERLERİDİR.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
2 KM
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
ROMAN SRATEJİ BELGESİ,SİROMA PROJESİ,E-TWİNNİNG,SIFIR ATIK,ADES,OKUR-DİNLER-YAZAR PROJESİ,DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ,SAĞLIKLI ADIMLAR PROJESİ,OKULUM TEMİZ PROJELERİ UYGULANMAKTADIR.
Yazdır